GYIK

Itt találja meg a válaszokat a leggyakrabban feltett kérdésekre.

 • Hogyan tudok céginformációt rendelni?

  Hogyan tudok céginformációt rendelni?

  Céginformáció megrendelése az online megrendelőlap kitöltéséve, telefon vagy egy offline megrendelés email-en vagy faxon való elküldésével történik. A telefonos vagy az offline megrendelés esetében szükséges a kérdéses céget a lehető legpontosabban megjelölni, a legjobb az adószám megadása. Online megrendelés esetén válassza ki egyszerűen a céget a CrefoPort adatbankunk.

 • Mennyibe kerülnek a céginformációk?

  Mennyibe kerülnek a céginformációk?

  A céginformációk árai a szállítási határidőtől függenek, és az országtól, ahol a megrendelt cég van. Creditreform kifejlesztett az ügyfelei számára egy pontrendszert a céginformációk megvásárlására. Szívesen küldünk Önnek egy ajánlatot

 • Van olyan ország, ahonnan a Creditreform nem tud céginformációt biztosítani?

  Van olyan ország, ahonnan a Creditreform nem tud céginformációt biztosítani?

  Nem, nincs olyan ország, ahonnan a Creditreform ne tudna vállalkozásokról céginformációt szállítani. Amennyiben az adott országban nincsen Creditreform iroda, akkor a céginformációt a megszokott formában partnerirodán keresztül szállítjuk.

 • Mit jelent tulajdonképpen az inkasszó?

  Mit jelent tulajdonképpen az inkasszó?

  Ez a fogalom általánosságban idegen kintlevőség behajtását jelenti. Idegen azért, mert a hitelező nem személyesen hajtja be a követelést, hanem azt egy követeléskezelő cégnek adja át. A Creditreform követelések kezelésére specializálódott. A Creditreform célja, hogy a hitelezők követelését peren kívül gyorsan és biztosan érvényesítse.

 • A Creditreformnak milyen információra van szüksége egy inkasszós ügy átvételéhez?

  A Creditreformnak milyen információra van szüksége egy inkasszós ügy átvételéhez?

  Először is a hitelezőnek szerződéses kapcsolatot kell létesítenie a Creditreformmal (egy együttműködési és egy megbízási szerződésről van szó). Hogy dolgozni tudjunk, szükség van az adós nevére, címére, a követelés összegére és okára (pl.: 1.000 euró a vételi szerződésből ... ), továbbá a számlaadatokra.

 • Lehetséges csupán egy követelést átadni a Creditreformnak?

  Lehetséges csupán egy követelést átadni a Creditreformnak?

  A Creditreform arra specializálódott, hogy cégeknek nyújtson szolgáltatásokat, ezért inkasszós szolgáltatásunkat ügyfeleink részére egyszeri kintlévőség esetén is fel tudjuk ajánlani.

 • Milyen feltételekhez kötött a Creditreform inkasszó?

  Milyen feltételekhez kötött a Creditreform inkasszó?

  Inkasszó ügy átvételéhez a következő feltételeknek kell teljesülniük:

  1) Az adott követelésnek esedékesnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a megadott fizetési határidő már lejárt.
  2) Az adós késedelemben van. Az adós késedelembe a követelés esedékessége után kapott felszólítás által kerül.
  3) A követelés ne legyen vitatott. A Creditreform csak abban az esetben folytat peren kívüli eljárást, ha a követelést érdemben nem vitatják. Az adós hiányos szolgáltatást még nem érvényesített.

  A Creditreform tagja a Felszámolók Országos Egyesületének, ami biztosíték arra, hogy az inkasszós ügyekben a vonatkozó törvényekben előírtaknak megfelelően jár el.

 • Van lehetőség bírósági nevesítést végrehajtásra a Creditreformnak átadni?

  Van lehetőség bírósági nevesítést végrehajtásra a Creditreformnak átadni?

  Nevesítést bírósági végrehajtó által végrehajtatni nem tartozik a Creditreform feladatai közé. A nevesítés megszerzését viszont a Creidtreform el tudja intézni Önnek.

 • Hogyan kapok online hozzáférést a Creditreformnál?

  Hogyan kapok online hozzáférést a Creditreformnál?

  Online hozzáférés csak a Creditreform ügyfelei számára lehetséges. Minden ügyfél kap egy jelszót és ezzel bármikor, bárhonnan csatlakozni tud a Creditreform adatbankjához. A jelszót az adott cég több munkatársa is használhatja.

© 2018 Creditreform Cégszövetség

Kontakt / Contact

kontaktcenter

Contactcenter
Kapcsolat