VÁLLALATOK FIZETŐKÉPESSÉGE

Fizetőképességi indexünk lehetővé teszi üzleti partnerei helyzetének pontos elemzését és ezáltal a pénzügyi kockázatok csökkentését az üzleti partnerek közötti, ún. B2B piacon.

Üzleti partnereinek ismerete kulcsfontosságú

Ha üzleti kapcsolatot szeretne létesíteni egy másik vállalattal, nélkülözhetetlen, hogy megfelelő információkkal rendelkezzen a partneréről, hiszen ennek segítségével győződhet meg arról, hogy az üzleti kapcsolat létesítése milyen pénzügyi kockázatot hordoz magában. Fizetőképességi értékeléseinkkel segítjük partnereinket abban, hogy valamennyi releváns információ birtokában dönthessenek az üzleti és beszállítói kapcsolatataikról. 

Üzleti információk a vállalatokról

Egy üzleti vállalkozás számára rendkívül fontos, hogy tájékozódjon jelenlegi és potenciális üzleti partnerei, beszállítói fizetőképességéről. A fizetési nehézségek, fizetési késedelmek, késve kiegyenlített számlák nem csupán bosszúságot okoznak, hanem növelik a vállalkozás költségeit, rontják a likviditását, ráadásul további feladatokkal (így mindenekelőtt a kintlévőségek kezelésével) is járnak. Ezért ajánljuk a Creditreform szolgáltatásait, melynek keretében több forrásból ellenőrzött adatok alapján folyamatosan vizsgáljuk a hazai és külföldi vállalkozások pénzügyi helyzetét, az adataikban és piaci pozícióikban bekövetkező változásokat, mely információkat a partnereink számára közvetlenül is elérhetővé teszünk. 

Prémium riport

Teljességre törekvő prémium riportunk a nagy volumenű üzleti döntésekhez ajánljuk. A jelentés A jelentés tartalmazza a fizetőképesség vizsgálata mellett az éves mérlegeket és eredménykimutatásokat, valamint a fizetési előzményeket – tizenkét hónapon át. 

Oops, an error occurred! Code: 202402221553506d31dee0

Teljeskörű céginformáció

A közepes kockázati tartományba tartozó ügyletek megbízható értékeléséhez ajánljuk. Teljeskörű céginformációs szolgáltatásunk az adott vállalkozásra vonatkozó általános törzsadatok és aktuális üzleti adatok mellett a Creditreform fizetőképességi indexet és a fizetési módot is. 

Teljeskörű céginformáció

A közepes kockázati tartományba tartozó ügyletek megbízható értékeléséhez ajánljuk. Teljeskörű céginformációs szolgáltatásunk az adott vállalkozásra vonatkozó általános törzsadatok és aktuális üzleti adatok mellett a Creditreform fizetőképességi indexet és a fizetési módot is. 

Rövid jelentés

Az alacsony kockázatú ügyletek megbízható értékelése a hat kockázati csoport valamelyikébe történő besorolással. A rövid jelentés mellett a ripotben biztosítjuk a társaságra vonatkozó legfontosabb alapadatokat, értékesítési és alkalmazotti adatokat, továbbá egy összefoglaló fizetőképességi értékelést. 

Közlekedési lámpa jelentés

A kis volumenű ügyletek gyors kockázatértékelését a közlekedési lámpák színeivel (zöld, sárga, piros) végezzük el. A jelentéshez biztosítjuk a társaságra vonatkozó legalapvetőbb adatokat is (név, cím, elérhetőségek). 

Teljeskörű nemzetközi céginformációs jelentés

Részletes fizetőképességi információk és kockázati besorolás a nemzetközi ügyfelekről és beszállítókról – melyet különösen a közepes és nagy volumenű ügyletekhez ajánljuk.

Oops, an error occurred! Code: 20240222155350d6697dc5

Nemzetközi közlekedési lámpa jelentés

A vizsgált vállalkozás fizetőképességét a közlekedési lámpa színeivel jellemezzük – gyors értékelés kis volumenű nemzetközi ügyletekhez.

Monitoring

Közvetlen értesítés a szolvencia- vagy törzsadatokban bekövetkezett változásokról - frissített információk a kiegészítések indoklásával. A közepes és magas kockázatú területre vonatkozóan.

Monitoring

Közvetlen értesítés a szolvencia- vagy törzsadatokban bekövetkezett változásokról - frissített információk a kiegészítések indoklásával. A közepes és magas kockázatú területre vonatkozóan.

Oops, an error occurred! Code: 20240222155350143c0095

Fizetőképességi változáskövetés

Értesítés az ügyfél fizetőképességében bekövetkező jelentős változások esetén. A szolgáltatást az alacsony kockázatú ügyletek és ügyfelek esetében ajánljuk. 

Nemzetközi monitoring

A nemzetközi üzleti életben fontos ügyfelek és beszállítók folyamatos figyelemmel kísérése. Partnerünket minden, az online adatbázisokban tárolt adatokban bekövetkező változásról értesítjük. 

Oops, an error occurred! Code: 202402221553504299cefd

Milyen információkat biztosítunk?

Az üzleti partnerek közötti, ún. B2B piacon történő üzleti döntéshozatalt kiterjedt és naprakész információs hálózatunk segíti.  Információs szolgáltatásunk nem csupán az ügyfelek és beszállítók alapadatait ellenőrzi (név, cím, kapcsolattartási adatok, nyilvántartási adatok és nyilvántartó bíróság, adószám, cégforma, tulajdonosi szerkezet, ügyvezetés és cégképviselet), hanem folyamatosan nyomon követi az ügyfél pénzügyi helyzetét, fizetőképességét. Fizetőképességi indexünk segítségével kockázati osztályokba soroljuk az általunk vizsgált vállalkozásokat. Partnereink egyedi kérései alapján a tulajdonosi szerkezet, az éves mérleg és eredménykimutatás, illetőleg a fizetési készségre vonatkozó korábbi adatok vizsgálatát is elvégezzük. 

Előnyeink

  •  Naprakész, több forrásból gondosan ellenőrzött üzleti információkat biztosítunk – jól áttekinthető formátumban 
  •  A fizetőképesség helyes értékelése segíti a megalapozott üzleti döntéshozatalt – itthon és külföldön egyaránt
  •  Akár az összes hazai és nemzetközi ügyfél és beszállító adataváltozásai folyamatosan nyomon követhetőek 
  • Megbízható értékelések – köszönhetően a több forrás alapján dolgozó, ellenőrzött és naprakész adatbázisunknak